Blote kindertjes in het gras. Blote Billetjes In Het Gras 2019-02-19

Blote kindertjes in het gras Rating: 6,2/10 1445 reviews

Snijbonen met witte bonen (blote billetjes in het gras)

blote kindertjes in het gras

Wenny-m 02 jan 2008 15:52 Heb wel lekker gegeten hoor, heerlijke worsten erbij en krentjebrij toe. Laat de witte bonen uitlekken en schep deze voorzichtig door de stamppot. Heel gezellig, maar, omdat je al snel met kinderen, aanhang en kleinkinderen met 30 ã 35 man bent ben ik blij, dat ik maar 1 keer in de 5 jaar ongeveer de gastvrouw. Ben ik dit bloggie begonnen. Serveer de blote billetjes in het gras met ernaast de chipolataworstjes en rode ui. Nodig voor vier personen: - 1 kilo aardappelen - 500 tot 750 gram gesneden snijbonen ingemaakte gezouten snijbonen kan ook - 400 gram gare witte bonen of de bonen die aan de plant zijn blijven hangen - vlees naar keuze: spekjes, rookworst, rundervink, noem maar op - zout en peper In de Herberg serveren we bij stamppotgerechten altijd mosterd, amsterdamse uien, augurken, piccalilly en zilveruitjes.

Next

Blote billetjes in het gras recepten

blote kindertjes in het gras

De stamppot wordt gemaakt van zoute snijbonen. Deze inmaakmethode dateert uiteraard nog van voor het wecken en het invriezen van groenten. Ik bedoel geem gezouten sprciebonen Gast 14 mrt 2017 17:05 Ben Ik ken het als blote billetjes in het gras Groningen In het verzorgingshuis waar mijn vader woont ook Groningen traditioneel nieuwjaarsdag, stamppot snijbonen. Kruid met een halve tl zout. Speciaal voor al die Hollanders met heimwee naar moeders pot én voor alle niet-Hollanders die ook de geneugten van bitterballen en erwtensoep willen leren. Kook de snijbonen in ongeveer 7 minuten gaat. Dit streekgerecht uit Groningen is een traditioneel nieuwjaarsgerecht … en het zou een kater doen verdrijven! Er word me dan allerlei advies gevraagd, En daar ben ik niet de juiste persoon voor.

Next

Naakte Kindertjes In Het Gras recept

blote kindertjes in het gras

. Verhit de boter in een koekenpan en bak de braadworstjes in ± 10 minuten bruin en gaar. Verblijf je liever in vakantiesferen? We geven er onze eigen interpretatie aan en maken een stamppot op basis van pastinaak in plaats van aardappels. Doe de snijbonen bij de witte bonen en leg de worst erop. Hier vind je recepten en een babbeltje. Breng een klein pannetje met water aan de kook en kook de snijbonen in circa 8 minuten beetgaar. Serveer de rest in een sauskom.

Next

Aan Jeanne`s Keukentafel: Blote Billetjes in het Gras

blote kindertjes in het gras

Giet de aardappelen en de snijbonen af en stamp ze met een pureestamper fijn. Giet het overtollige vocht af en roer een klontje boter door de 'stamppot'. Overigens, nu ik alleen ben, wat let mij het een keer voor mijzelf te maken? Om een lang verhaal kort te maken: je kunt snijbonen zelf snijden of je koopt ze kant-en-klaar in een zak. Kook deze witte bonen, nadat ze een nacht geweekt hebben, in ongeveer 1 uur gaar. Ik zou denken van wel.

Next

Blote Billetjes In Het Gras

blote kindertjes in het gras

Maak er denk ik nog een hilarisch verslag van, maar nu niet. Ik had geen idee maar de naam is te leuk om het recept links te laten liggen dus ik ben op onderzoek uitgegaan en heb het antwoord gevonden. Neem de worst uit de pan en snijd hem in stukken. Voor een iets romige puree vervangt men de melk door room minimum 20% vetgehalte. Op de 1ste dag van het jaar mocht het vat pas geopend worden. Breng aan de kook, draai het vuur laag.

Next

Naakte Kindertjes In Het Gras recept

blote kindertjes in het gras

Bereidingswijze Schil de aardappels en deze in stukken. Kook de aardappelen in 20 min. Kookboek Het recept 'Snijbonen met witte bonen blote billetjes in het gras ' is afkomstig uit het kookboek. Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen. Steeds meer kleinkinderen van iedereen mee, dus de club wordt steeds groter. Breng water aan de kook voor de pastinaak.

Next

Lekker recept: snijbonenstampot

blote kindertjes in het gras

Geef je waardering Dat zal wel kriebelen! Het bestaat uit aardappelen, witte bonen blote billetjes , groene snijbonen het gras en rookworst. Laat de witte bonen uitlekken en kook ze de laatste minuut mee met de snijbonen. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Vaak is de schok zoals het buitenste deel om de bonen eigenlijk heet, je noemt het ook wel peul al wat ingedroogd, dus die wordt weggegooid. In Noord-Holland is het zuurkool eten op nieuwjaarsdag. R eacties van leden Je reactie Naam Gast Reactie Beveiligingsvraag Welk dier is dit? Ziet er mooi uit zo,en alleen de naam al!! Je kunt verse ook zelf in zout doen.


Next

Blote Billetjes In Het Gras

blote kindertjes in het gras

Serveer in een voorverwarmde schaal met de rookworst er bovenop. Laat er op 't laatst in een hetere oven of onder de grill een korstje op komen. Je hoeft natuurlijk niet alle snij- en witte bonen te gebruiken, gebruik zoveel als je zelf lekker vindt! Voorbereiden Week de bonen 8 uur in 1 liter koud water. Zelf denk ik dat het recept als volgt is ontstaan: Wie een eigen moestuin heeft en daar bonen in kweekt, kent het verschijnsel dat er soms teveel oogst is. Daarna voorzichtig de witte bonen erdeoor scheppen, ze moeten heel blijven.

Next

BLOTE KINDERTJES IN HET GRAS stamppot snijbonen

blote kindertjes in het gras

Gast 09 dec 2016 13:20 Waar zijn echte zoute snijbonen te koop??? Dus ook voor wijn geld. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de rode ui samen met de chipolataworstje bruin en gaar op een middelhoog vuur circa 5 minuten. Maar een fruitige witte wijn kan ook heel goed. Ik weet dat ik het geweldig vond. Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de snij- en cannellinibonen toe. Frits1947 25 aug 2009 22:13 Hallo, wat leuk bij ons noemde ze dat blote billetjes in het gras. Heb je zelf een leuk recept? Smakelijk alvast en groetjes van mij.

Next

Blote billetjes in het gras

blote kindertjes in het gras

Bedankt voor jullie bezoekje, ennne. Bestrooi het geheel met een beetje paneermeel en leg hier en daar een klontje boter. Als smaakmaker wordt een rest rundvleesjus gebruikt. Ik ben zelf niet zo dol op snijbonen. Voor dit gerecht werden snijbonen uit het zout gebruikt. Geen echte naakte kerels hoor, nee, dit is de naam van een ouderwetse stamppot. Ik heb ooit eens van iemand gehoord, dat er in Noord-Holland ook zo'n traditie is, maar dan met zuurkool uit het vat.

Next